Question 1: Which of the
following is true for a class selector?
a. It uses a hash as the
separator symbol
b. It applies the style to only
the first element defined with that style
c. It applies the style to only
the last element defined with that style
d. It applies the style to all
the elements defined with that style
Ans: D
Question 2: Which of the
following does not apply to external styles?
a. Clean separation of design
& content
b. Minimal code duplication
c. Highest priority
d. Reduces page download time
Ans: C
Question 3: Read the
following Code:
BODY {
Background: white
url(“bar.gif”);
Background-repeat: repeat-y;
Background-position: center;
}
What will be the output of this
code?
a. Image bar.gif will be tiled
vertically in the background in the center of the page.
b. Image bar.gif will be tiled
horizontally in the background in the center of the page
c. Image bar.gif will be
displayed in the center of the page
d. Image bar.gif will be
stretched in the center of the page
Ans: A
Question 4: Which of the
following is not a valid text-decoration option?
a. Text-decoration
:line-through
b. Text-decoration :in-line
c. Text-decoration :overline
d. Text-decoration :underline
e. Text-decoration :none
Ans: B
Question 5: You defined some
links as follows:
A:link{color:green}
A:visited{color:blue}
A:hover{color:red)
A:active{color:black}
What will be the color, when
the mouse goes over a link?
a. Green
b. Blue
c. Red
d. Black
Ans: B
Question 6: The following is
a style definition:
Td#aln
{text-align:center;
color:blue}
How will you refer to this
style in your web page?
A. by using the class
attribute in a td cell
B. by using the id Attribute
in a td cell
C. by using the class
attribute in any html element which supports the class attribute
D. by using the id attribute
in any html element which support the id attribute
Ans: B
Question 7: Which of the following is not a valid property of an
aural style sheet?
a. Cue
b. Voice-family
c. Load
d. Speak
Ans: C
Question 8: Your website
displays some articles on java programming. The articles contain blocks of java
code as well. If you want to leave „1 cm‟ space above and below the code
blocks, you would use:
a. Code{margin:1cm}
b. Code{margin-top:1cm;
margin-bottom:1cm}
c. P{margin:1cm}
d. P{margin-top:1cm;
margin-bottom:1cm}
Ans: B
Question 9:
Text text text text
A Text text
Sentence text text
Inside text text
A text ext
Text text text
Text text
Text text text text
You have and article of 100
lines. If for instance, you want to describe the theme with a few lines inside
the text highlighted separately as show in the image which of the following
property will you use?
a. Outline
b. Display
c. Float
d. Merge
Question 10: You are
fetching customer names from a database. The names in the database are mostly
in lowercase. What is the name of the text property which will facilitate
capitalization of these names?
a. Text-mode
b. Text-transform
c. Text-decoration
d. Text-shadow
e. Text-case
Ans: B
Question: 11: Here is one of
the styles defined in your webpage:
.redborder
{
border-color:#ff0000;
border-width:thin thick
}
What type of border will be
displayed if one of the paragraphs defined in the webpage uses this style?
a. This will display a red
border with thin top and bottom
b. This will display a red
border with thick top and bottom
c. This will display a red
border with thick left and right
d. This will not display any
border
Question 12: Which of the
following are correct values of the overflow property?
a. Visible
b. Hidden
c. Scroll
d. Auto
Ans: A,B,C,D
Question 13: Which of the
following is correct?
a. Blockquote{text-padding:2em
4em 5em}
b. Blockquote{padding-x:2em 4em
5em}
c. Blockquote{padding-y:2em 4em
5em}
d. Blockquote{padding:2em 4em
5em}
Question 14: Which element
property is required to define internal styles?
a. Class
b. Style
c. span
d. link
Ans: B
Question 15: Which style
property can be used to display only some part of an image?
a. Snap
b. Clip
c. Scroll
d. Visible
Question 16: Which of the
following is not true for a style sheet?
a. A style sheet defines how an
html element will be displayed
b. Internal and external style
sheets can not be used together
c. Multiple style definitions
will cascade into one
d. The same style sheet can be
used by many html pages
Ans: A
Question 17 Which of the
following font properties deals with aspect value?
a. Font-weight
b. Font-variant
c. Font-size-adjust
d. Font-size
Question 18: Consider this
style definition:
P i{color:red} What do you
understand about the contextual selector used above?
a. All the text within a
paragraph will be italicized
b. All the italic text in the
page will have red color
c. All the page text under tag
and tag will be red
d. All the italic text with in
a paragraph will be red
Question 19:
Background-position sets the position of the background image what happens if
its value is 0% 0%?
a. Image will have zero width
and height so it will be hidden.
b. Image will be positioned at
the upper left corner.
c. Image will be positioned at
the lower right corner
d. None of the above
Question 20: You want to
increase the space between the lines in all you paragraphs. What will you use?
a. P{width:1cm}
b. P{height: 1cm}
c. P{line-height:1cm}
d. P{line-width:1cm}
Ans: C
Question 21: The default
value for the overflow property is:
a. Scroll
b. Visible
c. Hidden
d. Auto
Ans: C*
Question 22: Which of the
following will set the page size to 8.5 inches x 11 inches with 2cm margin al
all sides?
a. @page
{width:8.5in;Height:11in; margin:2cm}
b. @page {width:8.5in x 11in;
margin:2cm}
c. @page {size:8.5in 11in;
margin:2cm}
d. @page {size:8.5in 11in;
margin:2cm}
Ans:B
Question 23: Which of the
following is not a valid list property?
a. List-style-type
b. List-style-position
c. List-style-image
d. List-style-align
Ans:
a
Question 24: Which of the
following is not a pseudo class?
a. Link
b. Active
c. Lang
d. Ins
Ans:d
Question 25: Which of the
following Statement is correct?
a. When using css, positioning
can be absolute, relative or dynamic
b. The float Property for text/images
can be left, right or center
c. The values of visibility can
be true or False
d. The display Property sets
how an element is displayed
Ans:b
Question 26: The Font “Times
New Roman” has an aspect value of 0.46 .What do you understand from this?
a. When font size is set to
46px. The height of the letter „x‟ will be 100px
b. When font size is set to
100px. The height of the letter „x‟ will be 46px
Ans:a
Question 27: The font-family
property is used to specify a:
a. Family name
b. Generic Family
c. Family name and /or generic
Family
Ans:a
Question 28: Paged media
differ from continuous media in that the content of the document is divided
into one or more pages. When you set the dimensions, which of the following
will be applied?
a. The dimensions of the page
area are the dimensions of the page box minus the margin area
b. The dimensions of the page
area are the dimensions of the page box plus the margin area
c. The dimensions of the page
area are the dimensions of the page box and margin area does not affect it.
d. None of the above
Ans:D
Question 29: Which of the
following is not a correct keyword value for the display property?
a. Expended
b. Inline-table
c. Table-row
d. Table-column-group
Ans:D
Question 30: Which of the
following properties specifies the minimum number of lines of a paragraph that
must be left at the bottom of a page?
a. Orphans
b. Widows
c. Bottom
d. Overflow
e. None of the above
Ans:E
Question 31: Which of the
following is correct with regard to comments in a style sheet?
a. Comments can appear outside
the style definition only
b. Comments start with//
c. Comments end with */
d. Comments are not permitted
in a style sheet
Ans:C
Question 32 Which of the
following border styles is not correct?
a. Border-style: ridge
b. Border-style : outset
c. Border-style : dotted
d. Border – style : matted
Ans:A
Question 33: How will you
display text as a superscript?
a. Vertical-align: super
b. Vertical-align: superscript
c. Vertical-align : top
Ans:A
Question 34 :The following
is a style definition:
#styl2
{
Color: red;
}
How will you refer to this
style in you web pages?
a. By using the class attribute
in a td cell
b. By using the id attribute in
a td cell
c. By using the class attribute
in any html element which supports the class attribute
d. By using the id attribute in
any html element which supports the id attribute.
Ans:C
Question 35 Which of the
following is true for an ID selector?
a. It uses a dot as the
separator symbol
b. It applies the style to only
the first element defined with that selector
c. It applies the style to only
the last elements defined with that selector
d. It applies the style to all
the elements defined with that selector
Ans:B
Question 36: Which of the
following values are correct for Font-style?
a. Normal, wider, narrower
b. Normal , italic, oblique
c. Normal, bold, lighter
d. Small , medium , large
Ans:D
No comments:
Post a Comment